Sastāvdaļas
- 1 kg liellopu (cūkas, teļa vai jēra) kaulu
- 31⁄2 l ūdens
- 1 burkāns
- 1 pētersīlis
- 1 šķēlīte selerijas saknes
- 1 sīpols
Pagatavošana
- Kaulus sasmalcina, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un vāra uz lēnas uguns pus-aizvākotā katlā 2 stundas. Nosmeļ taukus.
- Pievieno sasmalcinātas garšsaknes, turpina vārīšanu vēl 2 stundas (cūkas, teļa vai jēra kaulus vāra 1 stunda).
- Vārīšanas beigās pievieno sāli un buljonu izkāš.
- Buljonu izlieto gaļas zupas vārīšanai.
- Gaļas zupas ir garšīgākas, ja buljonu vāra no 800 g kaulu un 200 g gaļas (cūkas, jēra, teļa vai liellopu).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!