Sastāvdaļas
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 1 burkāns
- 1 selerijas kāts
- 1 kartupelis
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 4 rozmarīna zariņi
- 1 liela ola
- 500 g maltas liellopu gaļas
- sāls, pipari pēc garšas
- 500 g kārtainās mīklas
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
- Kartupeļi, burkānu nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
- Mazos gabaliņos sagriež arī sīpolu un seleriju.
- Visus dārzeņus liek pannā, kopā ar rozmarīnu, cep 8 minūtes.
- Ceptos dārzeņus pilnībā atdzesē, samaisa ar malto gaļu, pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Pievieno pusi sakultas olas, samaisa.
- Mīklu izrullē taisnstūra veidā, liek gaļas pildījumu desas formā, mīklas malas ieziež ar olu, satin ruleti.
- Ruletes malas aiztaisa, ruleti liek veidnē, noziež ar sakultu olu, cep krāsnī 1 stundu, kamēr kļūst zeltaina.
- Velingtonu pasniedz ar mērci pēc izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!