Liellopu gaļas tefteļi ar sieru tomātu mērcē

Liellopu gaļas tefteļi ar sieru tomātu mērcē Foto: Liellopu gaļas tefteļi ar sieru tomātu mērcē

Sastāvdaļas

Tefteļiem:
  • 300-400 g liellopu maltās gaļas 
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 1 ola
  • 1 šķēle baltmaizes bez garozas, izmērcēta pienā un viegli izžmiegta
  • 1/2 glāzes rīvēta Parmas siera
  • 2 ķiploka daiviņas
  • garšvielas pēc izvēles
  • piparu maisījums
  • sāls
Mērcei:
  • 1 bundža konservētu tomātu savā sulā
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 lauru lapa
  • 3 svaigu diļļu zariņi
  • piparu maisījums
  • sāls
  • 3 ēdamkarotes augu vai olīveļļas
  • mazliet rīvēta siera
  • svaigi zaļumi pēc vēlēšanās 

Pagatavošana

  1. Gatavo mērci - pannā sakarsē eļļu, pievieno sakapātus ķiplokus, cep, kamēr izdalās smarža.
  2. Tomātus samīca ar dakšiņu un pievieno ķiplokiem ar visu sulu.
  3. Visu uzvāra, pannai uzliekot vāku, pievieno lauru lapu un veselus diļļu zariņus.
  4. Uzliek pannai vāku un vāra 10 minūtes, uz lēnas uguns.
  5. 2 minūtes pirms noteiktā laika, pievieno garšvielas un sāli.
  6. Izņem lauru lapu un diļļu kātiņus - tie vairs nebūs vajadzīgi, mērci atstāj, uzliekot vāku.
  7. Gatavo tefteļus - gaļu samaļ, kopā ar sīpolu un baltmaizi.
  8. Maltajai gaļas masai pievieno olu, sieru, piparus, garšvielas, sāli - jāņem vērā, ka siers jau ir sāļš, visu samaisa. 
  9. Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
  10. Dziļā veidnē lej mērci, no maltās gaļas masas, ar mitrām rokām veido tefteļus - ķirštomāta lielumā.
  11. Tefteļus liek veidnē, netālu vienu no otra, cep 15 minūtes.
  12. Pēc 15 minūtēm, tefteļus pārkaisa ar sieru, turpina cept vēl 10 minūtes.
  13. Tefteļus pasniedz pārlietus ar mērci un pārkaisītus ar svaigiem, sakapātiem zaļumiem. Kā piedevas var pasniegt rīsus, makaronus vai kartupeļus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes