Liellopu gaļas sautējums austrumnieku gaumē

Liellopu gaļas sautējums austrumnieku gaumē Foto: Liellopu gaļas sautējums austrumnieku gaumē

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu gaļas
  • 1 kārbiņa kokosriekstu piena
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 1/2 ēdamkarotes karija
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 3 burkāni
  • 2 pastinaki
  • 3 kartupeļi
  • 100 g šampinjonu
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • pētersīļu zaļumi

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļu sagriež strēmelītēs.
  2. Sīpolu sīki sasmalcina, ķiploku izspiež caur ķiploku spiedi.
  3. Pastinakus nomizo un sagriež stienīšos, kartupeļus - kubiņos.
  4. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C.
  5. Karstumizturīga traukā uzkarsē eļļu, pieliek gaļu un apbrūnina.
  6. Pievieno sīpolus un ķiplokus, pēc pāris minūtēm iemaisa karija pulveri, kokosriekstu pienu, brūno cukuru un citrona sulu.
  7. Pārsedz ar vāku un cep aptuveni 1 stundu.
  8. Pievieno pastinakus, burkānus, kartupeļus, sagrieztus šampinjonus un cep vel 30 minūtes.
  9. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes