Sastāvdaļas
- 1 kg liellopu filejas
- sāls
- pipari
- 2 lauru lapas
- 4 krustnagliņas
- malts kanēlis
- 4 ķiploka daiviņas
- 4 vidēja lieluma sīpoli
- 5 tomāti
- 750 ml sausā vīna
- 1 tējkarote etiķa esences
- 1 ēdamkarote cukura
Pagatavošana
- Gabaliņos sagrieztu gaļu vispirms 4 stundas mērcē vīnā.
- Pēc tam gaļu liek traukā kārtam, katru kārtu pārkaisa ar sāli, pipariem, sasmalcinātu lauru lapu, krustnagliņām un kanēli, pārliek ar sīpolu un tomātu ripiņām, apslaka ar vīnu, kam pievienota etiķa esence un cukurs.
- Atlikušo vīnu pārlej pēdējai kārtai, uzliek vieglu slogu un 2 dienas marinē.
- Pēc tam gaļas gabaliņus uzdur uz metāla iesmiem un cep uz kvēlojošām oglēm, vairākkārt apslakot ar marinādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!