Liellopu gaļas sacepums ar dārzeņiem un sarkanvīnu

Liellopu gaļas sacepums ar dārzeņiem un sarkanvīnu Foto: Liellopu gaļas sacepums ar dārzeņiem un sarkanvīnu

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg liellopu gaļas
  • daži burkāni
  • 1 puravs
  • daži čili pipari
  • 10 melno piparu graudiņi
  • selerija
  • 1 sarkanvīna pudele
Kartupeļu biezenim:
  • 1,5 kg kartupeļu
  • 1/2 rīvēta muskatrieksta
  • 1 glāze piena
  • 50 g sviesta
  • Parmas siers

Pagatavošana

  1. Dārzeņus sagriež lielos gabalos, samaisa ar gaļu, uzlej sarkanvīnu.
  2. Liek marinēties 2 dienas ledusskapī vai 1 dienu istabas temperatūrā.
  3. Tad gaļu no marinādes izņem un cep nelielā eļļas daudzumā.
  4. Vīnu ar dārzeņiem lej katlā, uzvāra.
  5. Apcepto gaļu liek katlā, uz mazas uguns vāra 2-3 stundas.
  6. Pusstundu, pirms gatavošanas beigām pievieno garšvielas pēc izvēles, dažas sakapātas ķiploka daiviņas.
  7. Gatavu gaļu sagriež mazos gabaliņos, marinādi izkāš, dārzeņus izņem. 
  8. Gaļu pārlej ar mērci, iztvaicē šķidrumu.
  9. Kartupeļus izvāra ar visu mizu, notīra, sastampā biezenī.
  10. Pievieno muskatriekstu, pienu, sviestu - samaisa. 
  11. Veidnē liek pusi kartupeļu biezeņa, virsū liek gaļu, tad otru pusi kartupeļu biezeņa.
  12. Pārkaisa ar rīvētu Parmas sieru un mazliet auksta rīvēta sviesta.
  13. Cep 200°C temperatūrā, 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes