Sastāvdaļas
- 200 g liellopu gaļas
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 1 saišķītis pētersīļu
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 250 ml verdoša ūdens
- augu eļļa cepšanai
- sāls, garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
- Gaļu sagriež nelielos, vienādos gabaliņos.
- Vienāda lieluma gaļas gabaliņi vienmērīgi izcepsies.
- Sīpolu nomizo un sagriež sīkos gabaliņos.
- Zaļumus noskalo zem tekoša ūdens un sīki sakapā.
- Sakarsētā pannā lej 2 ēdamkarotes augu eļļas, tikko tā ir uzkarsējusies, liek gaļu, mazliet apcep.
- Pievieno sīpolu, sāli, garšvielas, cep uz lēnas uguns, pannai uzliekot vāku, 5-7 minūtes.
- Tomātu pastu samaisa ar verdošu ūdeni, maisa ar dakšiņu viendabīgā konsistencē un lej pannā ar gaļu.
- Ļauj visam uzburbuļot, uzliek pannai vāku un ik pa brīdim apmaisot, turpina sautēt 20 minūtes.
- Dažas minūtes pirms cepšanās beigām, pievieno zaļumus.
- Liellopu gaļas mērci pasniedz ar dārzeņiem, graudaugiem vai makaroniem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!