Sastāvdaļas
- 10 kartupeļi
- 150 ml piena
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes sviesta
- sāls
Pildījumam:
- 500 g liellopu gaļas
- 3 sīpoli
- 500 ml eļļas
- lauru lapa
- smaržīgo piparu graudiņi
- malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizojiet, izvāriet sālsūdenī un vel karstus samaliet gaļasmašīnā.
- Pielejiet karstu pienu, pielieciet 2 ēdamkarotes sviesta, pieberiet nedaudz sāli.
- Liellopu gaļu rupji samaliet. Iedrupiniet malto masu karstā pannā un vispirms apcepiet savā sulā,
- tad pārlejiet eļļu,
- pieberiet sāli, melnos piparus.
- Pielejiet ūdeni, sautējiet 15-20 minūtes.
- Atsevišķi apcepiet sīpolus un pievienojiet gaļai.
- Pieberiet smaržīgos piparus, iemetiet lauru lapu, sautējiet vēl 30 minūtes.
- Plāti ietaukojiet ar sviestu un lieciet plānā kārtā pusi no kartupeļu mīklas.
- Virspusē izklīdiniet sautēto gaļu, uz tās - atlikušo kartupeļu biezeni.
- Apziediet ar saputotu olu un cepiet cepeškrāsnī 1 stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!