Liellopu gaļas kartupeļu sacepums

Liellopu gaļas kartupeļu sacepums Foto: Liellopu gaļas kartupeļu sacepums

Sastāvdaļas

  • 10 kartupeļi
  • 150 ml piena
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • sāls

Pildījumam:

  • 500 g liellopu gaļas
  • 3 sīpoli
  • 500 ml eļļas
  • lauru lapa
  • smaržīgo piparu graudiņi
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizojiet, izvāriet sālsūdenī un vel karstus samaliet gaļasmašīnā.
  2. Pielejiet karstu pienu, pielieciet 2 ēdamkarotes sviesta, pieberiet nedaudz sāli.
  3. Liellopu gaļu rupji samaliet. Iedrupiniet malto masu karstā pannā un vispirms apcepiet savā sulā,
  4. tad pārlejiet eļļu,
  5. pieberiet sāli, melnos piparus.
  6. Pielejiet ūdeni, sautējiet 15-20 minūtes.
  7. Atsevišķi apcepiet sīpolus un pievienojiet gaļai.
  8. Pieberiet smaržīgos piparus, iemetiet lauru lapu, sautējiet vēl 30 minūtes.
  9. Plāti ietaukojiet ar sviestu un lieciet plānā kārtā pusi no kartupeļu mīklas.
  10. Virspusē izklīdiniet sautēto gaļu, uz tās - atlikušo kartupeļu biezeni.
  11. Apziediet ar saputotu olu un cepiet cepeškrāsnī 1 stundu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes