Liellopu gaļas gulašs ar tomātiem

Liellopu gaļas gulašs ar tomātiem Foto: Liellopu gaļas gulašs ar tomātiem

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopu gaļas (bez kauliem)
  • 1 liels sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4 tomāti - kaltēti saulē (var nopirkt lielveikalos)
  • 1 iepakojums ķirštomātiņu
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarote sinepju pulvera
  • 1 tējkarote itāļu garšvielu
  • 2 tējkarorete tomātu pastas
  • 6 glāzes silta liellopu gaļas buljona
  • svaigs baziliks
  • šķipsniņa malta muskatrieksta
  • sviests cepšanai

Pagatavošana

  1. Sīpolu sīki sakapā.
  2. Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
  3. Liellopu gaļu sagriež gabaliņos.
  4. Mazā bļodiņā sajauc miltus ar sinepju pulveri, pipariem, sāli un šķipsniņu malta muskatrieksta.
  5. Liellopu gaļas gabaliņus nosusina ar papīra dvieli, pārkaisa ar miltu maisījumu, un sajauc.
  6. Saulē kaltētos tomātus sagriež plānās sloksnītēs.
  7. Pannā izkausē sviestu un cep liellopu gaļas gabalus, kamēr tie iegūst brūnu garoziņu.
  8. Gaļu izņem no pannas un tajā pašā pannā, izkausē vēl sviestu, un apcep sīpolus un ķiplokus (apm. 5 minūtes).
  9. Gaļu liek katlā, pievieno saulē kaltētus tomātus, itāļu garšvielas, liellopu gaļas buljonu, tomātu pastu un lauru lapas.
  10. Visu uzvāra, sautē 2-3 stundas uz lēnas uguns.
  11. No katla izņem lauru lapas, pievieno sāli un piparus.
  12. Nobeigumā gulašam pievieno ķirštomātiņus un pasautē vēl 15-30 minūtes.
  13. Pasniedz ar svaigu baziliku.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes