Liellopu gaļas cepetis ar dārzeņiem

Liellopu gaļas cepetis ar dārzeņiem Foto: Liellopu gaļas cepetis ar dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu gaļas
  • 2 sīpoli
  • 3 burkāni
  • 2 tomāti
  • 1 paprika 
  • 100 ml saldā krējuma
  • 2-3 ēdamkarotes olīveļļas 
  • garšvielas liellopu gaļai
  • lauru lapa
  • ķiploki 
  • 5-6 kartupeļi

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļu atdala no dzīslām un plēvēm, sagriež gabalos.
  2. Sautējamā katlā lej olīveļļu, liek liellopu gaļu un uz lēnas uguns, uzliekot katlam vāku apcep (bez sāls).
  3. Kad gaļa kļuvusi zeltaina, pielej ūdeni tik daudz, lai tas pārklāj gaļu, turpina sautēt 30 minūtes.
  4. Tiklīdz ūdens ir iztvaikojis, pievieno sagrieztus sīpolus, mazliet apcep.
  5. Pievieno sagrieztus burkānus un papriku, mazliet pacep, tad pievieno sagrieztus tomātus, kartupeļus, garšvielas, saldo krējumu.
  6. Visu sautē, katlam uzliekot vāku, 40-60 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes