Liellopu gaļas Burginjons

Liellopu gaļas Burginjons Foto: Liellopu gaļas Burginjons

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 800 g gabaliņos sagrieztas liellopu gaļas
  • 6 šķiņķa šķēlītes, gareniski sagrieztas
  • 25 g sviesta
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 750 ml Burgundijas sarkanvīna
  • 600 ml gaļas buljona
  • 1 liels burkāns, sagriezts
  • 12 Šalotes sīpolu
  • 1 ēdamkarote svaiga timiāna vai 1,5 ēdamkarotes kaltēta
  • 175 g sēņu
  • 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu

Pagatavošana

  1. Pannā cep liellopu gaļu un šķiņķi.
  2. Pievieno pusi izkausēta sviesta, miltus.
  3. Ar sviesta-miltu maisījumu pārklāj gaļu, sautē dažas minūtes. 
  4. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot, atlikušo sviestu un pētersīļus, uzvāra. 
  5. Samazina uguni, sautē, pannai uzliekot vāku, 1,5 stundas.
  6. Gaļu un dārzeņus pārliek citā traukā, mērci vēl pakarsē dažas minūtes.
  7. Pakāpeniski mērcei pievieno atlikušo sviestu, pievieno garšvielas. 
  8. Ar mērci pārlej gaļu un dārzeņus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes