Sastāvdaļas
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 800 g gabaliņos sagrieztas liellopu gaļas
- 6 šķiņķa šķēlītes, gareniski sagrieztas
- 25 g sviesta
- 1 ēdamkarote miltu
- 750 ml Burgundijas sarkanvīna
- 600 ml gaļas buljona
- 1 liels burkāns, sagriezts
- 12 Šalotes sīpolu
- 1 ēdamkarote svaiga timiāna vai 1,5 ēdamkarotes kaltēta
- 175 g sēņu
- 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
Pagatavošana
- Pannā cep liellopu gaļu un šķiņķi.
- Pievieno pusi izkausēta sviesta, miltus.
- Ar sviesta-miltu maisījumu pārklāj gaļu, sautē dažas minūtes.
- Pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot, atlikušo sviestu un pētersīļus, uzvāra.
- Samazina uguni, sautē, pannai uzliekot vāku, 1,5 stundas.
- Gaļu un dārzeņus pārliek citā traukā, mērci vēl pakarsē dažas minūtes.
- Pakāpeniski mērcei pievieno atlikušo sviestu, pievieno garšvielas.
- Ar mērci pārlej gaļu un dārzeņus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!