Liellopu gaļas bumbiņas saldā krējuma mērcē

Liellopu gaļas bumbiņas saldā krējuma mērcē Foto: Liellopu gaļas bumbiņas saldā krējuma mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopu maltās gaļas
  • 1 sīpols
  • 30 g sviesta
  • 60 g rīvmaizes
  • 2 olas
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • malts muskatrieksts pēc garšas
  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
  • 500 ml gaļas buljona
  • 125 ml trekna saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes miltu

Pagatavošana

  1. Sīpolu sīki sakapā, cep uz pannas, kamēr tas paliek mīksts un caurspīdīgs.
  2. Apcepto sīpolu liek ledusskapī, lai tas kārtīgi atdziest.
  3. Maltajai gaļai pievieno sīpolu, olas, sāli, piparus, muskatriekstu, citrona miziņu, rīvmaizi, sviestu - visu samaisa.
  4. No gaļas masas veido bumbiņas.
  5. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  6. Gaļas bumbiņas liek ietaukotā, dziļā veidnē, cep 15 minūtes.
  7. Pēc 15 minūtēm, gaļas bumbiņas izņem no krāsns.
  8. Saldo krējumu uzkarsē karsta ūdens peldē.
  9. Samaisa karstu saldo krējumu ar karstu buljonu.
  10. Gaļas bumbiņas pārlej ar saldā krējuma maisījumu, veidni liek atkal krāsnī uz 20 minūtēm.
  11. Gaļas bumbiņas izņem no krāsns, mērci nolej atsevišķā traukā.
  12. Sviestu izkausē karstā pannā, pieber miltus, apcep tos vienu minūti.
  13. Pielej pannā mērci no gaļas bumbiņām, uz lēnas uguns, maisot, vāra, kamēr tā sabiezē.
  14. Gatava mērce būs bieza.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes