Liellopu gaļa sinepju mērcē

Liellopu gaļa sinepju mērcē Foto: Liellopu gaļa sinepju mērcē

Sastāvdaļas

  • 450 - 500 g liellopa gaļas filejas
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • sāls
  • melnie pipari

Mērcei:

  • 2 mazi, sasmalcināti sīpoli
  • 200 g šampinjonu
  • 1/2 ēdamkarotes sviesta
  • 300 g saldā krējuma
  • 3 tējkarotes sojas mērces
  • 1 1/2 ēdamkarotes sinepju
  • 1 tējkarote jāņogu želejas vai šerija

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež šķēlēs, iedauza lielos un plānos gabalos.
  2. Notīra un sasmalcina sīpolus.
  3. Sagriež šampinjonus.
  4. Sēnes un sīpolus apcep sakarsētā pannā (bez taukvielām), lai izzūd liekais šķidrums.
  5. Tad pievieno saldo krējumu, sojas mērci un rūpīgi samaisa. Pieliek sinepes un karsē 5 minūtes. Pielej šeriju vai jāņogu želeju.
  6. Pannā izkausē sviestu. Ātri un vienmērīgi no abām pusēm apcep gaļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  7. Liek servējamā traukā. Gaļas šķēles var pārlocīt uz pusēm.
  8. Pasniedz ar sinepju mērci un kartupeļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes