Sastāvdaļas
- 450 - 500 g liellopa gaļas filejas
- 2 ēdamkarotes sviesta
- sāls
- melnie pipari
Mērcei:
- 2 mazi, sasmalcināti sīpoli
- 200 g šampinjonu
- 1/2 ēdamkarotes sviesta
- 300 g saldā krējuma
- 3 tējkarotes sojas mērces
- 1 1/2 ēdamkarotes sinepju
- 1 tējkarote jāņogu želejas vai šerija
Pagatavošana
- Gaļu sagriež šķēlēs, iedauza lielos un plānos gabalos.
- Notīra un sasmalcina sīpolus.
- Sagriež šampinjonus.
- Sēnes un sīpolus apcep sakarsētā pannā (bez taukvielām), lai izzūd liekais šķidrums.
- Tad pievieno saldo krējumu, sojas mērci un rūpīgi samaisa. Pieliek sinepes un karsē 5 minūtes. Pielej šeriju vai jāņogu želeju.
- Pannā izkausē sviestu. Ātri un vienmērīgi no abām pusēm apcep gaļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Liek servējamā traukā. Gaļas šķēles var pārlocīt uz pusēm.
- Pasniedz ar sinepju mērci un kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!