Sastāvdaļas
- 500 g liellopu gaļas
- garšsaknes
- sāls
- 1/2 l ūdens
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 ēdamkarote sinepju
- šķipsniņa cukura
- sauso garšvielu maisījums
Pagatavošana
- Gaļu ātri noskalo aukstā ūdenī.
- Katliņā ielej 1/2 l ūdens, pieliek sāli, garšsaknes un uz lēnas uguns vāra vismaz 60 minūtes.
- Kad gaļa mīksta, to izņem no buljona un sadala gabalos.
- Buljonu izkāš caur sietu.
- Miltus viegli apbrūnina sviestā un, nepārtraukti maisot, pielej 1/4 l buljona.
- Mērcei pieliek sinepes un ātri uzkarsē.
- Gatavajai mērcei pievieno sāli, cukuru un garšvielas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!