Liellopu gaļa ar baziliku taizemiešu gaumē

Liellopu gaļa ar baziliku taizemiešu gaumē Foto: Liellopu gaļa ar baziliku taizemiešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 400 g liellopu gaļas filejas
Marinādei:
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 1 tējkarote brūnā cukura
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes
  • 1/2 tējkarotes sezama sēklu eļļas
  • 1 ēdamkarote sakapāta ingvera
  • 3 sakapātas ķiploka daiviņas
  • 2-3 sīki sagriezti čili pipari
Dārzeņi:
  • 1 liels sagriezts sīpols
  • 2 vidēja lieluma sagrieztas paprikas 
  • 3 vidēja lieluma gareniski sagriezti burkāni
  • 200 g šampinjonu
  • 1 glāze svaigu bazilika lapiņu
Mērcei:
  • 1/2 tases liellopu, vistas buljona vai ūdens
  • 3 ēdamkarotes austeru mērces
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 1 tējkarote sakapātu ķiploku
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļu liek saldētavā uz 30 minūtēm - tad varēs gaļu sagriezt plānos gabaliņos.
  2. No marinādes sastāvdaļām pagatavo marinādi - marinē gaļu 10 minūtes.
  3. Mērces sastāvdaļas samaisa un noliek malā.
  4. Pannā uzkarsē augu eļļu, vairākos piegājienos gaļu cep pusgatavu, pakāpeniski pievienojot ingveru, ķiplokus un čili.
  5. Citā pannā cep dārzeņus, kamēr tie kļūst mīksti - 4-5 minūtes.
  6. Tad dārzeņiem pievieno gaļu un turpina cept 1 minūti. 
  7. Bļodā samaisa mērces sastāvdaļas - pārlej to gaļai un sautē 1 minūti, kamēr mērce sabiezē.
  8. Pannu noņem no uguns un ātri iemaisa bazilika lapiņas, pasniedz ar rīsiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes