Sastāvdaļas
- 400 g liellopu gaļas filejas
- 1 ēdamkarote sojas mērces
- 1 tējkarote brūnā cukura
- 1 tējkarote kukurūzas cietes
- 1/2 tējkarotes sezama sēklu eļļas
- 1 ēdamkarote sakapāta ingvera
- 3 sakapātas ķiploka daiviņas
- 2-3 sīki sagriezti čili pipari
- 1 liels sagriezts sīpols
- 2 vidēja lieluma sagrieztas paprikas
- 3 vidēja lieluma gareniski sagriezti burkāni
- 200 g šampinjonu
- 1 glāze svaigu bazilika lapiņu
- 1/2 tases liellopu, vistas buljona vai ūdens
- 3 ēdamkarotes austeru mērces
- 1 ēdamkarote sojas mērces
- 1 tējkarote sakapātu ķiploku
- 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
Pagatavošana
- Liellopu gaļu liek saldētavā uz 30 minūtēm - tad varēs gaļu sagriezt plānos gabaliņos.
- No marinādes sastāvdaļām pagatavo marinādi - marinē gaļu 10 minūtes.
- Mērces sastāvdaļas samaisa un noliek malā.
- Pannā uzkarsē augu eļļu, vairākos piegājienos gaļu cep pusgatavu, pakāpeniski pievienojot ingveru, ķiplokus un čili.
- Citā pannā cep dārzeņus, kamēr tie kļūst mīksti - 4-5 minūtes.
- Tad dārzeņiem pievieno gaļu un turpina cept 1 minūti.
- Bļodā samaisa mērces sastāvdaļas - pārlej to gaļai un sautē 1 minūti, kamēr mērce sabiezē.
- Pannu noņem no uguns un ātri iemaisa bazilika lapiņas, pasniedz ar rīsiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!