Sastāvdaļas
- 3 ēd.k. olīveļļas (extra virgin, cold filtered) cepšanai
- 1 kg liellopa šķiņķa ar kaulu, sagriezts gabalos
- 650 g tomātu gabaliņu savā sulā
- 150 g brūno rīsu
- 1 ēd.k. brūnā vai baltā cukura
- 1 vidējs sīpols, nomizots un smalki sakapāts
- 1 čili, sagriezts plānās šķēlēs
- 2 lielas ķiploka daivas, nomizotas un sagrieztas plānās šķēlēs
- 2 tējk. jūras sāls
- 2 tējk. svaigi maltu, rupju melno piparu
- 1/2 tējk. ķimeņu
- 1/2 tējk. kaltēta timiāna
- 1400 ml karsta ūdens
Pagatavošana
- Katlā sakarsē eļļu un liec iekšā gaļas gabalus. Uz lielas liesmas apcep no visām pusēm, kamēr kļūst brūngani. Tad izņem gaļas gabalus ārā, noliek traukā.
- Samazina mazu liesmu, pannā esošajos taukos liek iekšā sīpolus un ķiplokus, pieliek 1 tējk. sāls un sautē uz mazas liesmas kādas 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Tad pievieno ķimenes, piparus, timiānu un čili.
- Pasautē vēl 3-5 minūtes pamaisot. Pēc tam katlā atpakaļ liec gaļas gabalus, pārlej ar ūdeni un pieliek tomātu gabaliņus.
- Pievieno otru tējkaroti sāls un piparus. Ļauj, lai uzvārās, tad samazina liesmu uz mazu un vāra 1 stundu.
- Pēc tam pieliek rīsus, pieber cukuru un vāra vēl 20 minūtes. Beigās pagaršo, vai netrūkst sāls vai piparu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!