Liellopa steiks

Liellopa steiks Foto: Liellopa steiks

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopa steika gaļas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • timiāns
  • rozmarīns
  • citronpipari
  • rupjā sāls
  • sojas mērce
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Gaļas gabalus sagriež vienādās daļās.
  2. Pārslaka ar olīveļļu un iemasē to gaļā.
  3. Uzspiež dažas ķiploka daiviņas, pārkaisa gaļas gabalu ar timiānu, rozmarīnu un pārslaka ar sojas mērci.
  4. Atstāj marinēties uz 72 stundām.
  5. Pirms cepšanas gaļu nosusina uz papīra salvetes un pārkaisa ar rupjo sāli un citronpipariem.
  6. Ar olīveļļu uzkarsēta pannā cep steika gabaliņus.
  7. Ātri apcep no abām pusēm (arī no sāniem), līdz gaļa kļūst skaisti brūna.
  8. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 270 grādiem, cepešpannā ieklāj cepamo papīru, uz tā saliek iepriekš apcepto gaļu un ievieto krāsnī uz 10 minūtēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes