LIELDIENU KULIČS

Saldā maize - LIELDIENU KULIČS Foto: Santas Saldā Virtuve

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas ieraugam:

  • 125 ml silts piens
  • 10 g sausais raugs
  • 1 ēdamk. cukurs
  • 100 g milti

Sastāvdaļas mīklai:

  • 4 olas
  • 4 olu dzeltenumi
  • 200 g cukurs
  • 1/2 tējk. sāls
  • 200 g sviests, izkausēts
  • 200 g skābs krējums
  • 550 g milti
  • 80 g žāvētas aprikozes un dzērvenes
  • 80 g sukādes

Sastāvdaļas glazūrai:

  • 100 g pūdercukurs
  • 5 ēdamk. ūdens
  • 1 tējk. želatīns + 5 tējk. auksts ūdens

Pagatavošana

  1. Gatavo ieraugu. Siltam pienam pievieno raugu, cukuru un miltus. Samaisa. Noliek uz 15 min siltā vietā.
  2. Gatavo mīklu. Olām un olu dzeltenumiem pievieno cukuru un sāli un saputo līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Pievieno izkausētu sviestu, krējumu un saputo. Pievieno ieraugu un saputo. Iesijā miltus un ar lāpstiņu vai karoti samaisa. Noliek uz aptuveni 1,5 h siltā vietā.
  3. Kad mīkla uzrūgusi, pievieno žāvētās aprikozes un dzērvenes un sukādes, kas apviļātas miltos. Samaisa. Mīklu liek formiņās, aizpildot aptuveni 2/3 formiņas. Atstāj vēl uz 40 min uzrūgt.
  4. Cep iepriekš līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30-40 min. Atdzesē.
  5. Gatavo glazūru. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Pūdercukuru ar ūdeni katliņā uzvāra, pievieno uzbriedināto želatīnu un puto līdz vēlamajai konsistencei. Pārlej kuličiem. Dekorē.

Kuličs ir pareizticīgo slāvu tradicionāla Lieldienu cilindra formas saldā maize.

Recepti piedāvā un iesaka: Santas Saldā Virtuve

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes