Letiņburgers: dubultais burgers ar dzērvenēm un saldskābmaizi

Letiņburgers: dubultais burgers ar dzērvenēm un saldskābmaizi Foto: Letiņburgers: dubultais burgers ar dzērvenēm un sa

Sastāvdaļas

4 porcijām:

  • 4 saldskābās maizes šķēles, pārgrieztas uz pusēm
  • “Latvijas Labumi” 8 liellopa gaļas burgerkotletes
  • 4 Latvijas siera šķēles
  • 1 tomāts
  • salātu lapas
  • 8 bekona šķēles
  • 8 ēdamk. dzērveņu ievārījuma
  • 8 ēdamk. skābēto kāpostu

Mērcei:

  • 3 ēdamk. skābā krējuma
  • 4 ēdamk. bezpiedevu jogurta
  • 1 tējk. mārrutku
  • 2 ēdamk. marinādes (no gurķiem vai citas)
  • 1 ēdamk. citrona sulas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Trauciņā sajauc visas mērces sastāvdaļas.
  2. Grilē vai apcep burgerkotletes no abām pusēm.
  3. Kad gatavas, liec pa siera šķēlei starp divām kotletītēm un uzsildi, lai siers izkūst.
  4. Apgrauzdē arī bekonu, līdz tas ir nedaudz kraukšķīgs.
  5. Apgrauzdē maizīti uz grila vai tosterī.
  6. Uz apakšējās maizītes liec mērci. Pa virsu liec salātlapas, plāni sagrieztas tomātu šķēles.
  7. Tad liec dubulto burgerkotletīti un uz tās – pa vienai ēdamk. dzērveņu ievārījuma. Pa virsu liec pa bekona šķēlei.
  8. Pēc vēlmes liec burgerim arī pa ēdamk. skābēto kāpostu.
  9. Pārklāj ar otru maizes šķēli, pasniedz un baudi latviskās notis šajā gardajā ēdienā!

    IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

    Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

     

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes