Sastāvdaļas
4 porcijām:
- 4 saldskābās maizes šķēles, pārgrieztas uz pusēm
- “Latvijas Labumi” 8 liellopa gaļas burgerkotletes
- 4 Latvijas siera šķēles
- 1 tomāts
- salātu lapas
- 8 bekona šķēles
- 8 ēdamk. dzērveņu ievārījuma
- 8 ēdamk. skābēto kāpostu
Mērcei:
- 3 ēdamk. skābā krējuma
- 4 ēdamk. bezpiedevu jogurta
- 1 tējk. mārrutku
- 2 ēdamk. marinādes (no gurķiem vai citas)
- 1 ēdamk. citrona sulas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Trauciņā sajauc visas mērces sastāvdaļas.
- Grilē vai apcep burgerkotletes no abām pusēm.
- Kad gatavas, liec pa siera šķēlei starp divām kotletītēm un uzsildi, lai siers izkūst.
- Apgrauzdē arī bekonu, līdz tas ir nedaudz kraukšķīgs.
- Apgrauzdē maizīti uz grila vai tosterī.
- Uz apakšējās maizītes liec mērci. Pa virsu liec salātlapas, plāni sagrieztas tomātu šķēles.
- Tad liec dubulto burgerkotletīti un uz tās – pa vienai ēdamk. dzērveņu ievārījuma. Pa virsu liec pa bekona šķēlei.
- Pēc vēlmes liec burgerim arī pa ēdamk. skābēto kāpostu.
- Pārklāj ar otru maizes šķēli, pasniedz un baudi latviskās notis šajā gardajā ēdienā!