Lēcu-tomātu zupa

Lēcu-tomātu zupa Foto: Lēcu-tomātu zupa

Sastāvdaļas

  • 250 g lēcas
  • sīpols
  • 2 burkāni
  • 2 ķiploka daiviņas
  • saldā paprika
  • kārba tomātu savā sulā
  • 1 cm gabaliņš ingvera
  • garšvielas - kurkuma, kumīns, kūpināta paprika, malti melnie pipari, čilli, lauru lapa, pāris smaržīgie pipari
  • zaļumi pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sīpolus un ķiplokus sautē nelielā olīveļļas daudzumā, pieber salmiņos sagrieztus burkānus, turpina cept, pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, ingveru un gabaliņu čilli pāksts, citas garšvielas.
  2. Lej klāt 2.5 l ūdens vai buljona, pievieno lēcas, vāra mīkstas.
  3. Beigās pievieno tomātus, nedaudz citrona sulas un zaļumus.
  4. Vāra 10 minūtes.
  5. Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.

    Recepti piedāvā: Iveta Rutkovska
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes