Sastāvdaļas
- 250 g lēcas
- sīpols
- 2 burkāni
- 2 ķiploka daiviņas
- saldā paprika
- kārba tomātu savā sulā
- 1 cm gabaliņš ingvera
- garšvielas - kurkuma, kumīns, kūpināta paprika, malti melnie pipari, čilli, lauru lapa, pāris smaržīgie pipari
- zaļumi pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolus un ķiplokus sautē nelielā olīveļļas daudzumā, pieber salmiņos sagrieztus burkānus, turpina cept, pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, ingveru un gabaliņu čilli pāksts, citas garšvielas.
- Lej klāt 2.5 l ūdens vai buljona, pievieno lēcas, vāra mīkstas.
- Beigās pievieno tomātus, nedaudz citrona sulas un zaļumus.
- Vāra 10 minūtes.
- Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.
Recepti piedāvā: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!