Lazdu riekstu cepumi

Lazdu riekstu cepumi Foto: Lazdu riekstu cepumi

Sastāvdaļas

  • 100 g lazdu riekstu
  • 80 g pūdercukura
  • 130 g kviešu miltu
  • 100 g sviesta

Pagatavošana

  1. Lazdu riekstus apgrauzdē uz pannas vai cepeškrāsnī, noņem miziņu. Liek blenderī un lielā ātrumā sasmalcina.
  2. Pievieno pūdercukuru, miltus un sviestu. Sablederē līdz izveidojas viendabīga masa.
  3. Vēlreiz visu izmīca arī ar rokām.
  4. Ietaukotās formiņās liek mīklu tā, lai izveidojas 0,5 cm biezs cepums.
  5. Ar dakšiņu sadursta mīklu 2 - 3 vietās un liek cepeškrāsnī ~ 170°C temperatūrā uz 7 - 10 minūtēm.
  6. Cepumiem tikai nedaudz jāapbrūnē.
  7. Pasniedz pie tējas vai kafijas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes