Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 100 g cukura
- 125 g sviesta (izkausēta)
- 2 olu dzeltenumi
Pildījumam un riekstu bezē:
- 4 olu baltumi
- 150 g cukura
- 150 g maltu lazdu riekstu
- 500 g sarkano jāņogu
Pagatavošana
- Visas mīklai nepieciešamās sastāvdaļas sajauc dziļā bļoda ar rokām un izveido bumbu. Ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrā un ietauko 26 cm lielu kūkas formu.
- Atdzesēto mīklu izrullē nedaudz lielākā diametrā kā kūkas forma un ieklāj to tās pamatnē.
- Pildījums: Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus stingrās putās.
- Pakāpeniski pievieno 150 g cukura un turpina putošanu.
- Tad masai pievieno riekstus un 2 saujas jāņogu. Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Pār miklu izkārto atlikušo jāņogu daudzumu un pārlej ar bezē masu.
- Liek visu cepties 50 minūtes.
- Atdzesē un dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!