Lazanja ar šķiņķi un sēnēm

Lazanja ar šķiņķi un sēnēm Foto: Lazanja ar šķiņķi un sēnēm

Sastāvdaļas

  • 200-250 g kūpināta šķiņķa
  • 150-200 g svaigu sēņu
  • 10 lazanjas plākšņu
  • sāls
  • 100 g siera
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
Mērcei:
  • 40 g sviesta
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 glāze piena

Pagatavošana

  1. Sēnes sīki sagriež un cep sviestā, kamēr gatavas.
  2. Šķiņķi sagriež salmiņos.
  3. Gatavo mērci - pannā izkausē sviestu, pievieno miltus, uzmanīgi maisa 2 minūtes, pielej pienu, pieber sāli, uzvāra, izslēdz uguni.
  4. Izvāra lazanjas plāksnes - lielu daudzumu ūdens uzvāra, pieber sāli, pievieno 1 ēdamkaroti augu eļļas, liek lazanjas plāksnes.
  5. Vāra 10 minūtes, liek tās caurdurī, noskalo ar aukstu ūdeni.
  6. Veidni ietauko ar sviestu, lej daļu mērces, liek pirmo lazanju plākšņu kārtu.
  7. Virsū liek šķiņķi, sēnes, uzlej mērci, pārkaisa ar rīvētu sieru, liek atkal lazanjas plāksnes.
  8. Šādi veido 2-3 kārtas, var visas kārtas nepārkaisīt ar sieru.
  9. Virsējai kārtai jābūt pārkaisītai ar sieru.
  10. Cep 200°C temperatūrā, 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes