Sastāvdaļas
- 200-250 g kūpināta šķiņķa
- 150-200 g svaigu sēņu
- 10 lazanjas plākšņu
- sāls
- 100 g siera
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
Mērcei:
- 40 g sviesta
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 glāze piena
Pagatavošana
- Sēnes sīki sagriež un cep sviestā, kamēr gatavas.
- Šķiņķi sagriež salmiņos.
- Gatavo mērci - pannā izkausē sviestu, pievieno miltus, uzmanīgi maisa 2 minūtes, pielej pienu, pieber sāli, uzvāra, izslēdz uguni.
- Izvāra lazanjas plāksnes - lielu daudzumu ūdens uzvāra, pieber sāli, pievieno 1 ēdamkaroti augu eļļas, liek lazanjas plāksnes.
- Vāra 10 minūtes, liek tās caurdurī, noskalo ar aukstu ūdeni.
- Veidni ietauko ar sviestu, lej daļu mērces, liek pirmo lazanju plākšņu kārtu.
- Virsū liek šķiņķi, sēnes, uzlej mērci, pārkaisa ar rīvētu sieru, liek atkal lazanjas plāksnes.
- Šādi veido 2-3 kārtas, var visas kārtas nepārkaisīt ar sieru.
- Virsējai kārtai jābūt pārkaisītai ar sieru.
- Cep 200°C temperatūrā, 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!