Sastāvdaļas
- lavašs
- vistas krūtiņa (var izmantot kādu gaļu vēlas)
- kāposts
- sarkanais sīpols
- svaigi gurķīši
- tomāti
- 1 dzeltenā paprika
- pētersīļi
- skābais krējums
- baltvīna etiķis
- ķiploki
- sāls, cukurs, garšvielas pēc garšas
- augu eļļa
Pagatavošana
- Sākumā gatavo mērci - skābajam krējumam pievieno sakapātus pētersīļus, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, sāli, garšvielas - samaisa.
- Sarkano sīpolu sīki sagriež un iemarinē sāls, cukura, baltvīna etiķa maisījumā.
- Pārējos dārzeņus sagriež.
- Lavašu sagriež strēmelēs, uzklāj mērci, virsū liek dārzeņus.
- Vistas krūtiņu sagriež mazos gabaliņos un cep sakarsētā augu eļļā.
- Ja nevēlas ceptu gaļu, var gaļu iepriekš izvārīt.
- Gaļu liek virsū dārzeņiem, lavašu satin, ja vēlas liek uz sakarsēta grila un nedaudz pagrilē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!