Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 ml silta ūdens
- 2/3 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote sāls
- 1,5 tējkarotes sausā rauga
- 350-400 g miltu
Pildījumam:
- 70 g sviesta
- 1/3 tējkarotes sāls
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 50-100 g rīvēta cieta siera
Pagatavošana
- No mīklas sastāvdaļām samīca mīkstu mīklu, noliek malā.
- Gatavo pildījumu - sviestu izkausē, pievieno sāli, sakapātus ķiplokus.
- Sieru smalki sarīvē.
- Mīklu sadala valrieksta lieluma bumbiņās, katru mīklas bumbiņu apviļā sviestā un ķiplokos.
- Mīklas bumbiņas liek veidnē, vienā kārtā, pārkaisa ar sieru.
- Liek otru mīklas bumbiņu kārtu, atkal uzkaisa sieru.
- Ja sanāk, var likt trīs mīklas bumbiņu kārtas, ja nē - divas.
- Tad veidni ar mīklu liek siltā vietā, lai rūgst - vismaz 30 minūtes.
- Cep 180°C temperatūrā, 30-35 minūtes.
- Ja maizes virsma, par daudz cepas, var uzklāt foliju.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!