Laužamā maize ar sieru un ķiplokiem

Laužamā maize ar sieru un ķiplokiem Foto: Laužamā maize ar sieru un ķiplokiem

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 250 ml silta ūdens
  • 2/3 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 1,5 tējkarotes sausā rauga
  • 350-400 g miltu
Pildījumam:
  • 70 g sviesta
  • 1/3 tējkarotes sāls
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 50-100 g rīvēta cieta siera

Pagatavošana

  1. No mīklas sastāvdaļām samīca mīkstu mīklu, noliek malā.
  2. Gatavo pildījumu - sviestu izkausē, pievieno sāli, sakapātus ķiplokus.
  3. Sieru smalki sarīvē.
  4. Mīklu sadala valrieksta lieluma bumbiņās, katru mīklas bumbiņu apviļā sviestā un ķiplokos.
  5. Mīklas bumbiņas liek veidnē, vienā kārtā, pārkaisa ar sieru.
  6. Liek otru mīklas bumbiņu kārtu, atkal uzkaisa sieru.
  7. Ja sanāk, var likt trīs mīklas bumbiņu kārtas, ja nē - divas.
  8. Tad veidni ar mīklu liek siltā vietā, lai rūgst - vismaz 30 minūtes.
  9. Cep 180°C temperatūrā, 30-35 minūtes.
  10. Ja maizes virsma, par daudz cepas, var uzklāt foliju.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes