Lasis saldā krējuma - ķiploku mērcē

Lasis saldā krējuma - ķiploku mērcē Foto: Lasis saldā krējuma - ķiploku mērcē

Sastāvdaļas

  • 500 g laša filejas
  • citronu sula
  • sāls, pipari

Mērcei:

  • 300 ml liesa saldā krējuma
  • 1/4 tējkarotes karija
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • zaļumi
  • ciets siers pēc garšas
  • 1-2 ēdamkarotes sviesta cepšanai
  • makaroni

Pagatavošana

  1. Makaronus izvāra.
  2. Ar asa naža palīdzību, laša fileju atdala no ādas un izņem asakas.
  3. Laša fileju sagriež mazos gabaliņos, uzber sāli, piparus un pārlej ar citrona sulu, atstāj uz 30 minūtēm marinēties.
  4. Uzkarsē sviestu, apcep laša filejas gabaliņus 3-5 minūtes, tos apmaisot.
  5. Saldo krējumu mazliet uzsilda, lej pannā, pievieno sāli, piparus, kariju, kārtīgi samaisa.
  6. Saldā krējuma maisījumu uzvāra uz vidējas uguns, noņem no uguns.
  7. Pievieno sakapātus ķiplokus un zaļumus, samaisa.
  8. Makaronus var samaisīt ar lasi un mērci, bet var arī laša gabaliņus likt uz makaroniem un pārliet ar mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes