Lasis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

Lasis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem Foto: Lasis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • vidēja lieluma iztīrīts lasis
  • 1/2 citrona 
  • estragons
  • koriandrs
  • 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu 
  • 3 ķiploka daiviņas
  • jūras sāls
  • pipari pēc garšas
  • 2 plānās šķēlītēs sagriezti baltie redīsi 
  • 1/2 sagrieztas bietes
  • 3 burkāni
  • olīveļļa
  • 1 ēdamkarote sasmalcināta timiāna 
  • kartupeļi
  • sāls, pipari pēc garšas 

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 205°C temperatūrai.
  2. Veidnē ieklāj cepampapīru, noziež to ar olīveļļu.
  3. Vienā malā liek lasi, liek virsū plānas citrona šķēlītes, ķiploka šķēlītes, estragonu, koriandru, pētersīļus.
  4. Uzber sāli, piparus, uzrasina citrona sulu un olīveļļu.
  5. Zivi ietin cepamajā papīrā, izveidojot aploksni, cep 25-30 minūtes.
  6. Visus dārzeņus sagriež, liek veidnē, aprasina ar olīveļļu, uzkaisa garšvielas - cep 190°C temperatūrā, kamēr gatavs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes