Sastāvdaļas
- 4 laša gabali (fileja bez asakām, bet ar ādu)
- 1 ēdamkarotes olīveļļas
Marinādei:
- 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
- 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
- 2 ēdamkarotes sarkano piparu
- 2 ēdamkarotes vāju sinepju
- 1/2 tējkarotes laima vai citrona miziņu
- 2 ēdamkarotes vermuta
- sāls
- mazliet laima sulas
- 1 daiviņa sakapāta ķiploka
Pagatavošana
- Četras pārtikas folijas lapas noklāj ar olīveļļu.
- Laša fileju noskalo zem auksta ūdens strūklas.
- Nosusina ar papīra dvieli un liek uz folijas (ar ādu uz leju).
- Samaisa marinādes sastāvdaļas un vienādi sadala uz visiem laša filejas gabaliem.
- Laša filejas ietin folijā (ne pārāk cieši), folijas galus cieši aiztaisa.
- Laša gabalus folijā liek veidnē, cep iepriekš uzkarsētā krāsnī līdz 170 grādu temperatūrai, cep apmēram 25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!