Lapu mīkla

Lapu mīkla Foto: Lapu mīkla

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 250 g kviešu miltu
  • 1/2 glāzes ūdens
  • 1 tējkarote etiķa

Pagatavošana

  1. Lapu mīklas gatavošanai ņem labu, svaigu bezsāls sviestu.
  2. Visu mīklai domāto sviestu sadala trīs vienādas daļās.
  3. Vienu trešdaļu sviesta kopā ar izsijātiem miltiem saplucina smalkās piciņās.
  4. Tad pievieno aukstu ūdeni ar etiķi un samīca vienādu, ne pārāk stingru miklu.
  5. Samīcīto mīklu izveltnē iegarenā četrstūra veidā 1/2 cm biezā kārtā.
  6. Divas trešdaļas no izveltnētas lapu mīklas plāksnes pārziež ar pusi no pāri palikušā sviesta, kuru iepriekš samīca mīkstu, ziežamu.
  7. Tad mīklu saloka trīs daļās, lokot vispirms neapziesto trešdaļu uz vidējās apziestās un pēc tam pārlokot pāri atlikušo trešdaļu.
  8. Tādā pat kārtībā saloka pretējā virzienā.
  9. Salocīto mīklu ar mīklas veltni mazliet padauza, lai gaiss vienmērīgi izlīdzinātos, izveltnē 1/2 cm biezā kārtā un saloka kā pirmā gadījumā.
  10. Pēc tam atkal izveltnē, pārziež ar atlikušo trešdaļu sviesta, saloka, izveltnē un vēlreiz saloka.
  11. Ja gatavošanas laikā mīkla stipri sasilst, tad to pēc vajadzības salocītu atdzesē.
  12. Lapu mīklu cep karstā krāsnī spilgti dzeltenu, sausu un trauslu.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes