Lagmans no liellopu gaļas

Lagmans no liellopu gaļas Foto: Lagmans no liellopu gaļas

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu gaļas
  • 100 g izkausēta sviesta
  • 200 g makaronu
  • 1 liels sīpols
  • 2 burkāni
  • 2 paprikas
  • 2 tomāti
  • 2 selerijas kāti
  • 4 kartupeļi
  • ķiploki pēc garšas
  • 4-5 glāzes gaļas buljona
  • sāls, pipari pēc garšas
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Gatavo mērci - liellopu gaļu sagriež vidēja lieluma gabalos.
  2. Sīpolu, burkānus, paprikas, selerijas kātus sagriež sīkos gabaliņos.
  3. Dārzeņus apcep uz pannas, sakarsētā sviestā, pievieno gaļu, sagrieztus tomātus, sakapātus ķiplokus, visu pārlej ar gaļas buljonu.
  4. Pieber sāli, piparus pēc garšas, visu uzvāra.
  5. Nobeigumā pievieno sagrieztus kartupeļus, sautē 25-30 minūtes, uz lēnas uguns, kamēr gatavs.
  6. Makaronus izvāra, liek caurdurī, pārlej ar verdošu sālsūdeni, ūdeni notecina.
  7. Lagmanu pasniedz dziļā šķīvī, kurā liek makaronus, pārlej ar gaļas mērci un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes