Kvinojas baklažāns

Kvinojas baklažāns Foto: gemoss.lv

Sastāvdaļas

  • 2 baklažāni
  • 100 g novārīta baltā kvinoja
  • 75 g saulē kaltētu tomātu pesto
  • tomātu pārslas (pēc garšas)
  • sāls (pēc garšas)
  • vīnogu kauliņu eļļa
  • pētersīļi
  • 1 sauja grauzdētas mandeļu šķēlītes
  • 1 sauja saulespuķu sēkliņas
  • 1 sauja svaiga rukola vai spināti
  • ķirbju sēklu eļļa pie pasniegšanas

Ķirbju sēklu eļļai:

  • 150 g grauzdētas ķirbju sēklas
  • 200 ml vīnogu kauliņu eļļa
  • baltvīna etiķis pēc garšas
  • agaves sīrups pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Baklažānus pārgriež gareniski, vidiņus viegli iegriež, uzkaisa sāli un notur līdz 10 minūtēm (sāls izvelk lieko ūdeni).
  2. Baklažānus viegli apslaka ar eļļu un cep krāsnī 180 grādos 15-20 minūtes.
  3. Kvinoju samaisa ar pesto, pievieno nedaudz vīnogu kauliņu eļļu, zaļumus, sāli, mandeles un sēkliņas.
  4. Var pievienot garšai arī saulē kaltētu tomātus.
  5. Visu kārto uz baklažāna, uzkaisa vēl mandeļu šķēlītes un viegli uzlej ķirbju sēklu eļļu.
  6. Ķirbju sēklu eļļas pagatavošana - visas sastāvdaļas ieliek blenerī un sablenderē. Mērce būs lieliska piedeva salātiem.

Izaicini savu iekšējo sportistu un atbalsti veselīgu dzīvesveidu ar “Zelta rieksts”!

BAGĀTINI SAVU ĒDIENKARTI AR “ZELTA RIEKSTS”  recepti piedāvā gemoss.lv

 

Uzņēmums Gemoss dibināts 1993.gadā un nodarbojas ar bāru un restorānu aprīkojuma un iekārtu tirdzniecību, maizes un konditorejas izejvielu tirdzniecību, trauku un pasākumu inventāra nomu, kā arī ar riekstu un žāvētu augļu importu un to fasēšanu mazumtirdzniecības iepakojumos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes