Kurzemes desiņas

Kurzemes desiņas Foto: Kurzemes desiņas

Sastāvdaļas

  • 500 g cūkas gaļas
  • 250 g liellopu gaļas
  • 1/2 - 1 glāze ūdens
  • 12 - 20 g sāls
  • 0,5 g salpetra
  • 1 g cukura
  • garšvielas

Pagatavošana

  1. Cūkas un liellopu gaļu sagriež gabaliņos, pārkaisa ar sāli un salpetra maisījumu un atstāj vēsa telpā 10 - 12 stundas.
  2. Cūkas gaļu izmaļ gaļas mašīnā vienu reizi, bet liellopu gaļu divas trīs reizes.
  3. Samaltai liellopu gaļai pieliek cukuru, piparus, ingveru, ķimenes, ūdeni un labi samīca.
  4. Beidzot pievieno cūkas gaļu un vēlreiz samīca.
  5. Sagatavoto gaļas masu pilda cūkas tievajās zarnās.
  6. Pēc iepildīšanas, desu griežot apkārt, izveido desiņas (10 - 12 cm).
  7. Desiņas dūmo karstos dūmos (60 - 80 °C) 6 - 8 stundas un pēc tam vāra ūdenī uz mazas liesmas 20 - 25 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes