Sastāvdaļas
- 500 g cūkas gaļas
- 250 g liellopu gaļas
- 1/2 - 1 glāze ūdens
- 12 - 20 g sāls
- 0,5 g salpetra
- 1 g cukura
- garšvielas
Pagatavošana
- Cūkas un liellopu gaļu sagriež gabaliņos, pārkaisa ar sāli un salpetra maisījumu un atstāj vēsa telpā 10 - 12 stundas.
- Cūkas gaļu izmaļ gaļas mašīnā vienu reizi, bet liellopu gaļu divas trīs reizes.
- Samaltai liellopu gaļai pieliek cukuru, piparus, ingveru, ķimenes, ūdeni un labi samīca.
- Beidzot pievieno cūkas gaļu un vēlreiz samīca.
- Sagatavoto gaļas masu pilda cūkas tievajās zarnās.
- Pēc iepildīšanas, desu griežot apkārt, izveido desiņas (10 - 12 cm).
- Desiņas dūmo karstos dūmos (60 - 80 °C) 6 - 8 stundas un pēc tam vāra ūdenī uz mazas liesmas 20 - 25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!