Sastāvdaļas
- cūkas gaļa 500 g
- liellopu gaļa 250 g
- ūdens 1 — 1/2 glāze
- sāls 15 — 20 g
- salpetris 0,5 g
- cukurs 1 g
- garšvielas
Pagatavošana
- Cūkas un liellopu gaļu sagriež gabaliņos, pārkaisa ar sāls un salpetra maisījumu un atstāj vēsā telpā 10—12 stundas.
- Cūkas gaļu izmaļ gaļas mašīnā vienu reizi, bet liellopu gaļu divas trīs reizes.
- Samaltai liellopu gaļai pieliek cukuru, piparus, ingveru, ķimenes, ūdeni un labi samīca.
- Beidzot pievieno cūkas gaļu un vēlreiz samīca.
- Sagatavoto gaļas masu pilda cūkas tievajās zarnās.
- Pēc iepildīšanas, desu griežot apkārt, izveido desiņas (10—12 cm).
- Desiņas dūmo karstos dūmos (60—80° C) 6—8 stundas un pēc tam vāra ūdenī uz mazas liesmas 20—25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!