Sastāvdaļas
- 3 kūpinātas desiņas
- 700 g kartupeļu
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 150 ml skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 lauru lapa
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Kūpinātajām desiņām novelk plēves un sagriež ripiņās.
- Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos.
- Sīpolu sīki sakapā, burkānu smalki sarīvē.
- Sagrieztās desiņas liek dziļā katlā un apcep, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Apceptās desiņas izņem un taukos liek sīpolu, cep 2-3 minūtes, pievieno burkānus, cep 3 minūtes, pievieno kartupeļus, piparus.
- Lej katlā 1-1,2 l ūdens vai dārzeņu buljona, vāra uz lēnas uguns 12-14 minūtes.
- Zupai pievieno apceptās desiņas, lauru lapu, turpina vārīt 5-6 minūtes, pievieno skābo krējumu, sāli.
- Zupu turpina vārīt vēl 1 minūti un pasniedz ar sakapātiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!