Kūpinātu desiņu zupa ar dārzeņiem

Kūpinātu desiņu zupa ar dārzeņiem Foto: Kūpinātu desiņu zupa ar dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 3 kūpinātas desiņas
  • 700 g kartupeļu 
  • 1 sīpols 
  • 1 burkāns
  • 150 ml skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 lauru lapa
  • 1/2 tējkarotes maltu melno piparu 
  • sāls pēc garšas 

Pagatavošana

  1. Kūpinātajām desiņām novelk plēves un sagriež ripiņās.
  2. Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos.
  3. Sīpolu sīki sakapā, burkānu smalki sarīvē.
  4. Sagrieztās desiņas liek dziļā katlā un apcep, kamēr parādās brūngana garoziņa. 
  5. Apceptās desiņas izņem un taukos liek sīpolu, cep 2-3 minūtes, pievieno burkānus, cep 3 minūtes, pievieno kartupeļus, piparus. 
  6. Lej katlā 1-1,2 l ūdens vai dārzeņu buljona, vāra uz lēnas uguns 12-14 minūtes.
  7. Zupai pievieno apceptās desiņas, lauru lapu, turpina vārīt 5-6 minūtes, pievieno skābo krējumu, sāli.
  8. Zupu turpina vārīt vēl 1 minūti un pasniedz ar sakapātiem zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes