Sastāvdaļas
- 400-500 g kūpinātas vistas gaļas
- 4 vidēja lieluma kartupeļi
- 2 vidēja lieluma burkāni
- 100-150 g žāvētu melno plūmju
- 100-150 g majonēzes
- 150 g valriekstu
- 4 olas
- mazliet sāls
Pagatavošana
- Dārzeņus izvāra, nomizo.
- Olas cieti izvāra, noņem čaumalas.
- Vistas gaļu sagriež gabaliņos.
- Žāvētas melnās plūmes sagriež sīkos gabaliņos.
- Valriekstus sasmalcina.
- Kartupeļus sagriež nelielos gabaliņos.
- Salātus liek kārtās, to salikšanai izmanto veidni, ar noņemamām maliņām:
- 1 kārta - rupji rīvēti burkāni, majonēzes restīte.
- 2 kārta - puse smalki sarīvēta siera, majonēzes restīte.
- 3 kārta - puse smalki rīvētu olu, majonēzes restīte.
- 4 kārta - puse kartupeļu, bagātīgi uzklāj majonēzi.
- 5 kārta - puse sasmalcinātu valriekstu.
- 6 kārta - žāvētas melnās plūmes.
- 7 kārta - kūpināta vistas gaļa, virsū uzklāj majonēzi.
- 8 kārta - kartupeļi, mazliet uzber sāli, bagātīgi uzklāj majonēzi.
- 9 kārta - atlikušās smalki rīvētās olas, majonēzes restīte.
- 10 kārta - atlikušais siers.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!