Sastāvdaļas
- 350 g kūpinātas vistas gaļas
- 300 g svaigu šampinjonu
- 200 g žāvētu melno plūmju
- 6 olas
- 1 sīpols
- 1 svaigs gurķis
- dažas olīvas bez kauliņiem
- majonēze
- stipra melnā tēja
Pagatavošana
Pirms salātu gatavošanas, žāvētas melnās plūmes iemērc verdošā ūdenī, dažas stundas.
Salātus liek kārtās, katru kārtu noziež ar majonēzi:
1. kārta - 1/2 salmiņos sagrieztas kūpinātas vistas gaļas.
2. kārta - rīvēti cieti vārītu olu dzeltenumi.
3. kārta - salmiņos sagrieztas izmērcētas žāvētās melnās plūmes.
4. kārta - ar sakapātu sīpolu sacepti šampinjoni, kam piebērta sāls un pipari.
5. kārta - salmiņos sagriezts gurķis, kam piebērta mazliet sāls.
6. kārta - alikusī kūpinātas vistas gaļa.
Augšējo kārtu veido - gaišā daļa - 3 smalki sarīvēti cieti vārītu olu baltumi, tumšā daļa - 3 smalki sarīvēti cieti vārītu olu baltumi, kas dažas minūtes pakarsēti stiprā melnajā tējā.
Atdalošā svītra - sasmalcinātas olīvas.
Salātus liek kārtās, katru kārtu noziež ar majonēzi:
1. kārta - 1/2 salmiņos sagrieztas kūpinātas vistas gaļas.
2. kārta - rīvēti cieti vārītu olu dzeltenumi.
3. kārta - salmiņos sagrieztas izmērcētas žāvētās melnās plūmes.
4. kārta - ar sakapātu sīpolu sacepti šampinjoni, kam piebērta sāls un pipari.
5. kārta - salmiņos sagriezts gurķis, kam piebērta mazliet sāls.
6. kārta - alikusī kūpinātas vistas gaļa.
Augšējo kārtu veido - gaišā daļa - 3 smalki sarīvēti cieti vārītu olu baltumi, tumšā daļa - 3 smalki sarīvēti cieti vārītu olu baltumi, kas dažas minūtes pakarsēti stiprā melnajā tējā.
Atdalošā svītra - sasmalcinātas olīvas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!