Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 olas
- 250 g cukura
- 100 g sviesta
- 600 g miltu
- 2 tējkarotes medus
- 1 tējkarote sodas
Krēmam:
- 1 glāze piena
- 2 olas
- 1/2 glāzes cukura
- 3 paciņas vanilīna
- 1-2 ēdamkarotes miltu
- 200 g sviesta
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - olas sakuļ ar cukuru un medu.
- Pievieno sviestu - samaisa.
- Masu liek karsta ūdens peldē, pievieno sodu, maisa 20 minūtes.
- Tad masu noņem no uguns, pievieno miltus - samīca mīklu.
- Mīklu apsedz ar drānu, liek siltā vietā uz 1 stundu.
- Pēc noteiktā laika, mīklu sadala 6-9 vienādās daļās, plāni izrullē.
- Cep 200°C temperatūrā, kamēr gatavs.
- Gatavo krēmu - mīkstu sviestu samaisa ar cukuru.
- Pienu lej katlā, samaisa ar olām, pievieno miltus, vanilīnu, vāra uz lēnas uguns, kamēr masa sabiezē.
- Kad masa ir atdzisusi, pievieno sviesta masu - kārtīgi samaisa.
- Kad biskvīti ir atdzisuši, starp tiem klāj krēmu - rotā pēc saviem ieskatiem.
- Gatavu kūku atstāj uz nakti ievilkties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!