Sastāvdaļas
- 250 g miltu (smalkie)
- 100 ml piena (remdena)
- 15 g rauga
- 40 g cukura
- 40 g sviesta (šķidra)
- 2 olas dzeltenumi
- 1 ola
- 1 šķipsniņa sāls
- 1 iepakojums vaniļas cukura
- 1 citrona miziņas (rīvētu)
- 1 ēdamkarote sviesta (formas ietaukošanai)
- 1 ēdamkarote cukura (formai)
- 50 g miltu (darba virsmai)
Pildījumam:
- 120 g aprikožu ievārījuma
- 320 g valriekstu (rīvēti)
- 130 ml piena
- 50 g cukura
- 50 g medus
- 2 ēdamkarotes ruma
- 1 šķipsniņa kanēļa
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
- Iemaisa ieraugu mīklai: Samaisīt raugu ar mazliet cukura un miltiem ,iemaisīt pusi no piena.
- Apkaisa ar miltiem, uzliek vāku un ļauj uzrūgt siltā vietā.
- Izkausē sviestu un sajauc ar atlikušo pienu, cukuru, olu un olu dzeltenumiem, sāli, vaniļas cukuru un rīvētu citrona miziņu.
- Ja ieraugs apjomā ir divkāršojies, sajauc to ar piena maisījumu samīca viendabīgu mīklu. Apsedz un ļauj uzrūgt.
- Pa to laiku aprikožu ievārījumu ar pienu, cukuru, medu, rumu, kanēli un vaniļas cukuru sajauc mazā katliņā un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Valriekstus piemaisiet un ļaujiet mazliet pakarsēties. Atdzesē.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
- Darba virsmu apkaisa ar miltiem un izrullē mīklu lielā taisnstūrī.
- Vienmērīgi pārklāj ar riekstu pildījumu. Mīklu no abām pusēm sarullē līdz vidum.
- Kastveida skārda formu izsmērē ar sviestu un apkaisa ar cukuru.
- Ievietojiet mīklu formā un ļaujiet tur kādu laiku uzrūgt.
- Noziež ar kausētu sviestu un cep cepeškrāsnī apmēram 60 minūtes.
- Izņem, atdzesē, sagriež šķēlītēs un pasniedz ar putukrējumu.