Sastāvdaļas
- 500 g „Mascarpone” siera
- 600 ml saldā krējuma
- 50 g pūdercukura
- 2 olu dzeltenumi
- 1 vaniļas pupiņa (atdalīta, sēkliņas piestā saberž)
- 125 ml „Grand Marnier” liķieris
- 2 apelsīnu sula
- 300 „ Savoiardi” cepumu (dāmu pirkstiņi)
- 3 mango (sagriezti 1 cm biezās šķēlītēs)
Aveņu mērcei:
- 55 g pūdercukura
- 250 g svaigas vai saldētas avenes
- 1 citrona sula
Pagatavošana
- Pārklāj 22 cm lielu kūkas formas pamatni ar cepamo papīru vai pārtikas plēvi.
- „Mascarpone” sieru, saldo krējumu, pūdercukuru, olu dzeltenumus un vaniļas pupiņas sēklas sajauc bļodā un saputo ar elektrisko mikseri līdz viss ir biezā, viendabīgā masā.
- Atsevišķā bļodiņā sajauc „Grand Marnier” liķieri un apelsīnu sulu. Pusi no „Savoiardi” cepumiem samērcē liķiera un sulas maisījumā un izklāj pa kūkas formas pamatni. Tad pārklāj to ar 1/3 daļu no „Mascarpone” siera masu un 1/3 daļu mango šķēlītēm. Atkārto kūkas kārtas un pārklāj tās virsmu ar atlikušo „Mascarpone” siera masu un atlikušajām mango šķēlītēm, ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
- Tikmēr nelielā katliņā ieber cukuru un 2 ēdamkarotes ūdens, novieto uz nelielas uguns un silda, kamēr cukurs pilnībā izkusis.
- Kad šķidrums atdzisis, tad pievieno avenes un citrona sulu, sablenderē visu un izlaiž caur sietiņu. Kad mērce atdzisusi, tā būs gatava pasniegšanai. (To var turēt ledusskapī 3-4 dienas, apklātu ar pārtikas plēvi).
- Pirms kūkas pasniegšanas uzmanīgi noņem formas malas un uzliek uz pasniegšanas šķīvja. Dekorē ar mango šķēlītēm un pēc
- „Mangomisu” sagriešanas, aplej katru gabaliņu ar gardo aveņu mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!