Kūciņas “Persiki”

Kūciņas “Persiki” Foto: Kūciņas “Persiki”

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 60 g krējuma
  • 350 kviešu miltu
  • 200 g iebiezināta piena
  • 10 g pārtikas krāsvielas
  • 200 g cukura
  • 60 g sviesta
  • 0,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 50 g aprikožu džema
  • 1 glāze ābolu sulas

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar 150 g cukura. Maisījumam pievieno sasildītu sviestu un krējumu, atkal sakuļ, pievieno miltus un cepamo pulveri.
  2. Mīklai jāizdodas mīkstai, bet netekošai. Miltu daudzumu var variēt, galvenais ir konsistence.
  3. Rokas samitrina ar ūdeni vai pilīti augu eļļas, tad ķeras pie darba ar mīklu.
  4. Izveido no tās nelielas bumbiņas un liek uz pannas, kas izklāta ar pergamentu.
  5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, cep 10-12 minūtes.
  6. Vārītu iebiezināto krēmu sajauc ar aprikozu džemu.
  7. Sarkanu un dzeltenu pārtikas krāsvielu (būs vajadzīgs 1 iepakojums pa 5 g no katras krāsas) izšķīdina ābolu sulā saskaņā ar aprakstu uz paciņas.
  8. Krāsvielas var aizvietot ar dabīgu burkānu sulu, bet tad kūciņu krāsa nebūs tik piesātināta.
  9. Sagatavo kūciņu pusītes: no katras vidiņa izņem nedaudz mīkstuma.
  10. Pēc tam ieziež pildījumu – džemu ar iebiezināto krēmu. Vidū var ielikt pa mandelei, tā būs persika “kauliņš”.
  11. Kūciņas iemērc vispirms dzeltenajā, pēc tam sarkanajā krāsvielā un nedaudz nosusina salvetē.
  12. Gatavos “persikus” apviļā cukurā, ļauj nedaudz ievilkties – 2-3 stundas.

    IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes