Sastāvdaļas
- 2 olas
- 60 g krējuma
- 350 kviešu miltu
- 200 g iebiezināta piena
- 10 g pārtikas krāsvielas
- 200 g cukura
- 60 g sviesta
- 0,5 tējkarotes cepamā pulvera
- 50 g aprikožu džema
- 1 glāze ābolu sulas
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar 150 g cukura. Maisījumam pievieno sasildītu sviestu un krējumu, atkal sakuļ, pievieno miltus un cepamo pulveri.
- Mīklai jāizdodas mīkstai, bet netekošai. Miltu daudzumu var variēt, galvenais ir konsistence.
- Rokas samitrina ar ūdeni vai pilīti augu eļļas, tad ķeras pie darba ar mīklu.
- Izveido no tās nelielas bumbiņas un liek uz pannas, kas izklāta ar pergamentu.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, cep 10-12 minūtes.
- Vārītu iebiezināto krēmu sajauc ar aprikozu džemu.
- Sarkanu un dzeltenu pārtikas krāsvielu (būs vajadzīgs 1 iepakojums pa 5 g no katras krāsas) izšķīdina ābolu sulā saskaņā ar aprakstu uz paciņas.
- Krāsvielas var aizvietot ar dabīgu burkānu sulu, bet tad kūciņu krāsa nebūs tik piesātināta.
- Sagatavo kūciņu pusītes: no katras vidiņa izņem nedaudz mīkstuma.
- Pēc tam ieziež pildījumu – džemu ar iebiezināto krēmu. Vidū var ielikt pa mandelei, tā būs persika “kauliņš”.
- Kūciņas iemērc vispirms dzeltenajā, pēc tam sarkanajā krāsvielā un nedaudz nosusina salvetē.
- Gatavos “persikus” apviļā cukurā, ļauj nedaudz ievilkties – 2-3 stundas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!