Sastāvdaļas
- 250 - 500 g nomizotu, vārītu kartupeļu
- 250 g vārītas vai ceptas cūkas gaļas vai liellopu gaļas
- 2 olas
- 1 ābols
- 2 skābēti gurķi
- 1 neliela mērcēta un iztīrīta siļķe
- 250 g vārītu un kubveida gabaliņos sagrieztu biešu (pēc garšas)
Mērce salātiem:
- 1/8 l krējuma
- 1 ēdamkarote rīvētu mārrutku
- 2 ēdamkarotes etiķa
- 1 tējkarote sinepju
- 1/2 glāzes smalki sagrieztu pētersīļu un diļļu zaļumu
Pagatavošana
- Kartupeļus sagriež kubveida gabaliņos.
- Nomizo ābolus, izņem serdes.
- Pēc tam ābolus, gurķus, gaļu, siļķes sagriež nelielos kubveida gabaliņos.
- No krējuma, mārrutkiem, sinepēm, etiķa un zaļumiem pagatavo mērci un pievieno to salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!