Sastāvdaļas
- 1 l piena
- 500 ml kefīra
- 1 ola
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote cukura
- 1 tējkarote citrona sulas
Pagatavošana
- Pienu uzvāra, noņem no uguns, pieber sāli, cukuru, samaisa.
- Pielej kefīru (istabas temperatūrā).
- Maisa tik ilgi, kamēr piens sarecē.
- Caurdurī ieklāj 4 kārtās salocītu marli, zem caurdura paliek trauku šķidruma savākšanai.
- Karstu piena masu lej caurdurī, 15-20 minūtēs šķidrums notecēs.
- Masu caurdurī maisa, lai šķidrums ātrāk notecētu, masu spiest ar rokām nevajag.
- Olu sakuļ ar citronu sulu putās.
- Turpinot kult, pakāpeniski pievieno piena masu, jāsanāk viendabīgai, gaisīgai masai.
- Piena masu liek ledusskapī uz 12 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!