Krēmīgā ķiršu biezpienmaize

Krēmīgā ķiršu biezpienmaize Foto: Krēmīgā ķiršu biezpienmaize

Sastāvdaļas

Nepieciešams (cepamforma 20x23 cm):

  • 540 g krēmveida biezpiens (3 paciņas pa 180g)
  • 150 g Smalkais muslis ar ķiršu garšu
  • 250 g bezpiedevu jogurta
  • 120 g cukura
  • 2 olas (M/L izm.)
  • 250 g ķiršu ievārījuma vai želejas (pabiezas)
  • 180 g krēmsiera istabas t°
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • sviests formas ieziešanai

Pagatavošana

  1. Traukā liek biezpienu, samaisa ar 150g jogurta un 90g cukura. Citā traukā samaisa Smalko musli un cepamo pulveri. Tad iemaisa biezpiena masā.
  2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Sakuļ olu baltumus ar šķipsniņu sāls līdz stingrām putām. Tad pa daļām iecilā biezpiena masā.
  3. Traukā liek krēmsieru un samaisa ar 100g jogurta un 30g cukura, pievieno un iemaisa olu dzeltenumus.
  4. Cepamformu ieziež ar sviestu. Liek iekšā biezpiena masu, tad ar tējkaroti liek nelielas ievārījuma piciņas, tad brīvi izlīdzina pa virsmu. Tālāk liek krēmsiera kārtu un atkal ievārījuma piciņas un izlīdzina.
  5. Cep cepeškrāsnī 180° apm. 35-40 minūtes. Pilnībā atdzesē, tad uz stundu ievieto ledusskapī, lai pildījums pilnībā sastingst. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Maiga, krēmīga un mutē kūstoša biezpienmaize. Lai labi garšo!

Recepte un foto: SMALKAIS MUSLIS

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes