Sastāvdaļas
Nepieciešams (cepamforma 20x23 cm):
- 540 g krēmveida biezpiens (3 paciņas pa 180g)
- 150 g Smalkais muslis ar ķiršu garšu
- 250 g bezpiedevu jogurta
- 120 g cukura
- 2 olas (M/L izm.)
- 250 g ķiršu ievārījuma vai želejas (pabiezas)
- 180 g krēmsiera istabas t°
- 1 tējk. cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- sviests formas ieziešanai
Pagatavošana
- Traukā liek biezpienu, samaisa ar 150g jogurta un 90g cukura. Citā traukā samaisa Smalko musli un cepamo pulveri. Tad iemaisa biezpiena masā.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Sakuļ olu baltumus ar šķipsniņu sāls līdz stingrām putām. Tad pa daļām iecilā biezpiena masā.
- Traukā liek krēmsieru un samaisa ar 100g jogurta un 30g cukura, pievieno un iemaisa olu dzeltenumus.
- Cepamformu ieziež ar sviestu. Liek iekšā biezpiena masu, tad ar tējkaroti liek nelielas ievārījuma piciņas, tad brīvi izlīdzina pa virsmu. Tālāk liek krēmsiera kārtu un atkal ievārījuma piciņas un izlīdzina.
- Cep cepeškrāsnī 180° apm. 35-40 minūtes. Pilnībā atdzesē, tad uz stundu ievieto ledusskapī, lai pildījums pilnībā sastingst. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Maiga, krēmīga un mutē kūstoša biezpienmaize. Lai labi garšo!
Recepte un foto: SMALKAIS MUSLIS
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!