Sastāvdaļas
- 2 l ūdens
- 3 kausētie sieriņi
- 1-2 kartupeļi
- 2-3 ēdamkarotes sīko makaronu
- 100 ml liesa saldā krējuma
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 ēdamkarote sviesta
- 100 g šķiņķa
- 2-3 baltmaizes šķēles
- sāls, pipari, lauru lapa, zaļumi pēc garšas
Pagatavošana
- Katlu ar ūdeni liek uz uguns.
- Kartupeļus nomizo, sagriež.
- Sīpolu un burkānu sasmalcina.
- Verdošā ūdenī liek kartupeļus, lauru lapu, sāli.
- Sīpolu un burkānu apcep uz pannas sviestā, kamēr mīksti, pievieno saldo krējumu, samaisa, pasautē.
- Katlā ber makaronus.
- Kausētos sieriņus liek bļodā, pielej mazliet karsta buljona, maisa, kamēr siers izkūst.
- Izkausēto sieru lej katlā, pievieno apcepto sīpolu un burkānu, gabaliņos sagrieztu šķiņķi - mazliet pavāra.
- Vārīšanās beigās pieber piparus un sakapātus zaļumus.
- Gatavo grauzdiņus - baltmaizi sagriež gabaliņos, grauzdē sausā, sakarsētā pannā.
- Zupu lej šķīvjos un tikai tad pieber grauzdiņus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!