Sastāvdaļas
- 400 gr biezpiena
- 2 olas
- šķipsniņu sāls
- 2.ēd.k cukura
- citronu, laima miziņa
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 1 tējkarote sodas( bez kaudzes)
- 250 gr. miltu
- 0.5 l eļļa cepšanai
Kanēļu mērcei:
- krējums 20%
- mazliet kanēlis
- mazliet brūnais cukurs
Pagatavošana
- Lielā bļodā iesit olas, cukuru, pievieno biezpienu, visas garšvielas, miltus.
- Kad mīkla vairs nelīp pie rokām, tā ir gatava. Veidojam smukas bumbiņas, lielumu izvelēties paši, man ir grieķu rieksta lielumā.
- Uzkarsējam eļļu un liekam cepties.
Receptes un foto autore: Vlada Vladlena