Kraukšķīgi mazsālīti gurķi

Kraukšķīgi mazsālīti gurķi Foto: Kraukšķīgi mazsālīti gurķi

Sastāvdaļas

Vienai 3 litra burkai:

  • 2 kg gurķu
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1-2 svaigas sarkanās čilī pākstis
  • dilles
  • mārrutku lapas
  • estragons
  • baziliks

Uzlējumam:

  • 60 g sāls
  • 1 l ūdens

Pagatavošana

  1. Burkā liek zaļumus, iztīrītas čili pākstis, ķiplokus un gurķus.
  2. Pārlej ar aukstu uzlējumu un vāciņa vieta pārklāj ar audeklu vai marli.
  3. Atstāj uz 2-3 dienām istabas temperatūra.
  4. Pēc tam burkai uzliek vāciņu, sterilizē 15 minūtes, aizvāko un liek vēsa vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes