Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 glāze silta ūdens
- 200 g margarīna
- 1 tējkarote sāls
- 2 tējkarotes cukura
- 2 tējkarotes sausā rauga
- 3,5-4 glāzes miltu
Pildījumam:
- 1,5 glāzes rīsu
- 8 olas
- 1 liels sīpols
- sāls
- malti melnie pipari
- ūdens
- augu eļļa
- 50 g sviesta
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - siltā ūdenī iemaisa sāli un cukuru, pievieno sauso raugu, sakuļ ar putojamo slotiņu, atstāj uz 7-10 minūtēm.
- Margarīnu sadala nelielos gabaliņos, pievieno masai.
- Pa vienai piesijā glāzes miltu, pēc katras miltu pievienošanas, kārtīgi samaisa.
- Mīkla jāizmaisa kārtīgi, tad tā būs garšīgāka.
- Gatavu mīklu liek pārtikas plēvē, ievieto ledusskapī uz nakti(minimums uz 4 stundām).
- Gatavo pildījumu - vārītus rīsus apcep augu eļļā, pievienojot sali, piparus.
- Cieti vārītas olas sakapā, pievieno rīsiem.
- Pievieno rīsiem ceptus sakapātus sīpolus.
- Pakarsē, pievieno sviestu, vēlreiz pakarsē.
- Mīklu izņem no ledusskapja, sadala vienādos gabaliņos, katru izrullē, liek virsū pildījumu.
- Veido pīrādziņus, liek, ar augu eļļu, ietaukotā veidnē.
- Cep 180°C temperatūrā, kamēr gatavs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!