Sastāvdaļas
- 500 g augstākā labuma miltu
- 280 ml ūdens
- 50 ml olīveļļas
- 4 g sausā rauga
- 8 g sāls
- 10 g cukura
- 2 ēdamkarotes mannā putraimu
Pagatavošana
- Siltam ūdenim pievieno sāli, olīveļļu.
- Nelielā trauciņa ber raugu, cukuru nedaudz silta ūdens 50 ml samaisa.
- Traukā izsijā miltus, tiem pievieno sagatavoto raugu un eļļas ūdeni.
- Mīklu mīca 6-10 minūtes līdz mikla nelīp.
- Galda virsmu apkaisa ar miltiem un mīklu mīca ar abām rokām.
- Uz cepamās plāts uzklāj cepamo papīru, pārkaisa ar mannā un miltiem.
- Mīklu kārto uz papīra, smēre ar olīveļļu, pārkaisa ar mannā.
- Mīklu raudzē siltā vietā 90 minūtes.
- Mīklu sagriež standziņas.
- Plāti novieto sakarsēta cepeškrāsni 180 - 200°C temperatūrā - cep 12-15 minūtes.
Recepti piedāvā: videovirtuve.lv
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!