Sastāvdaļas
- 170 g pilngraudu maizes
- 4 olu dzeltenumi
- 2 ēdamkarotes kukurūzas miltu
- 100 grami gaišā cukurniedru cukura
- 300 ml skābā krējuma (20% tauki)
- 300 ml saldā krējuma (35% tauku)
- 1 ēdamkarote ruma vai konjaka (pēc izvēles)
Pagatavošana
- Maizi liek virtuves kombainā vai sarīvē uz rīves.
- Ieber rīvmaizi veidnē un 180°C temperatūra apcep 10 minūtes.
- Laiku pa laikam rīvmaizi apmaisa lai tā apbrūnē vienādi, atdzesē.
- Bļodā samaisa olu dzeltenumus ar cukuru un kukurūzas miltiem.
- Pievieno skābo krējumu, masu ielej katlā un uz mazas uguns 10 minūtes vāra kamēr tā sabiezē.
- Krēmu pārsedz ar pārtikas plēvi un atstāj lai atdziest.
- Saputo putukrējumu un pievieno aukstam krēmam kopā maizes drumslām un rumu vai konjaku (ja pievieno desertam alkoholu).
- Masu ielej lēzena traukā un liek uz stundu saldētavā kamēr saldējums līdz pat pašām maliņām būs sasalis bet vidū palicis mīksts.
- Tad pārliek to bļoda un saputo elektrisko putotajā.
- Tad masu vēlreiz ieliek traukā un saldē apmēram divas stundas.
- Pasniedz saldējumu ar šokolādes mērci vai bezē cepumiem no olu baltumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!