Kraukšķīgais saldā krējuma saldējums

Kraukšķīgais saldā krējuma saldējums Foto: Kraukšķīgais saldā krējuma saldējums

Sastāvdaļas

  • 170 g pilngraudu maizes
  • 4 olu dzeltenumi
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas miltu
  • 100 grami gaišā cukurniedru cukura
  • 300 ml skābā krējuma (20% tauki)
  • 300 ml saldā krējuma (35% tauku)
  • 1 ēdamkarote ruma vai konjaka (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Maizi liek virtuves kombainā vai sarīvē uz rīves.
  2. Ieber rīvmaizi veidnē un 180°C temperatūra apcep 10 minūtes.
  3. Laiku pa laikam rīvmaizi apmaisa lai tā apbrūnē vienādi, atdzesē.
  4. Bļodā samaisa olu dzeltenumus ar cukuru un kukurūzas miltiem.
  5. Pievieno skābo krējumu, masu ielej katlā un uz mazas uguns 10 minūtes vāra kamēr tā sabiezē.
  6. Krēmu pārsedz ar pārtikas plēvi un atstāj lai atdziest.
  7. Saputo putukrējumu un pievieno aukstam krēmam kopā maizes drumslām un rumu vai konjaku (ja pievieno desertam alkoholu).
  8. Masu ielej lēzena traukā un liek uz stundu saldētavā kamēr saldējums līdz pat pašām maliņām būs sasalis bet vidū palicis mīksts.
  9. Tad pārliek to bļoda un saputo elektrisko putotajā.
  10. Tad masu vēlreiz ieliek traukā un saldē apmēram divas stundas.
  11. Pasniedz saldējumu ar šokolādes mērci vai bezē cepumiem no olu baltumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes