Kraukšķīga vistas gaļa ar medu un citroniem

Kraukšķīga vistas gaļa ar medu un citroniem Foto: Kraukšķīga vistas gaļa ar medu un citroniem

Sastāvdaļas

  • 60 ml olīveļļas
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 2 citroni
  • 1 ēdamkarote + 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
  • 4 vistu krūtiņas
  • 1 glāze miltu
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes

Pagatavošana

  1. Gatavo marinādi - bļodā samaisa olīveļļu ar medu, citronu sulu, 1 ēdamkaroti rīvētas citrona miziņas, 1/4 tējkarotes sāls un piparu.
  2. Vistas krūtiņas sagriež gabaliņos un liek polietilēna maisiņā.
  3. Maisiņā ar gaļu lej marinādi, maisiņu sakrata, lai marināde pārklātu gaļu, liek ledusskapī uz 1-2 stundām.
  4. Lielā bļodā samaisa miltus, kukurūzas cieti, tējkaroti rīvētas citrona miziņas, atlikušo sāli un piparus.
  5. Pannu sakarsē uz vidējas uguns,lej 1 ēdamkaroti olīveļļas.
  6. Vistas gaļas gabaliņus apviļā miltu maisījumā, cep 3-4 minūtes, no katras puses.
  7. Ja nepieciešams, pannā vēl lej eļļu.
  8. Gatavu gaļu pasniedz ar rīsiem, uzlej dažas karotes medus, uzkaisa rīvētu citrona miziņu.

Receptē izmantots medus, citrons, olīveļļa – maisījums, kas vistai piešķir gardu kraukšķīgu garoziņu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes